Super User

Heavy Metal

Ik had al veel foto's voorbij zien komen van deze gigantische fabriek. Ik hoefde dan ook niet lang na te denken over de vraag of ik hier heen zou willen. In het spectrum van urbex fotografie zijn oude fabrieken, het liefst nog enigzins intact, wel mijn favoriet!

Heavy metal (België) was onderdeel van de grootste hoogoven en staalwalserij van de wereld. Opgericht door John Cockerill in 1817, groeide zijn domein snel tot de grootste ter wereld. Op de piek werkte er zelfs een dikke 18.000 mensen! Begin jaren 80 vielen echter de eerste klappen in de staalindustrie en er volgden diverse fusies. De Belgische overheid trok zich vervolgens ook terug en het concern viel in Franse handen. Daarna volgde nog diverse nieuwe eigenaren. De fabriek heeft zelfs een aantal jaar stilgelegen om vervolgens later weer door te starten. Door de economische crisis en een aantal dodelijk ongevallen sloot deze fabriek in 2013 echter echt de poorten om nooit meer open te gaan. Dit moet voor de regio en voor heel veel gezinnen een enorme klap geweest zijn!

In totaal zijn we er 2 keer geweest. De eerste keer (januari 2016) was ik er met Dave en Bas. Het was helaas zodanig hermetisch afgesloten dat we er niet in kwamen. Dat was jammer, maar hoort erbij. Je sloopt niks, dus je sloopt ook niks om binnen te komen. Wel konden we op het terrein komen wat op zich ook al een uitdaging was. Van dit bezoekje heb ik dan ook vooral foto's en video van de buitenkant kunnen nemen. Op zich was dit al indrukwekkend, maar de kers op de taart miste. Een paar weken later (februari 2016) zijn Bas en ik er nog een keer naar toe gegaan. Tenslotte weet je maar nooit. Dit keer hadden we meer geluk. Het terrein zelf hadden we al gezien, dus we zijn direct naar binnen gegaan om rond te kijken en uiteraard foto's (en video) te maken.

Eenmaal binnen steeg de adrenaline direct enorm! Op de een of andere manier was het een enorm creepy setting! Buiten waaide het enorm wat er dus voor zorgde dat overal deuren piepte, platen klapperden, plastic heen en weer flapperde en het was er op sommige stukken aarde donker! Dit gecombineerd met de vele verhalen die je overal las van security die nogal veel aanwezig zou zijn deed je hartslag standaard versnellen! Ook het feit dat het zo enorm groot en hoog was allemaal en er voor de rest helemaal niemand was speelde mee aan het gevoel alsof je in een of ander post apocalyptische film beland was geraakt. Continu had je het idee dat er plots iemand voor of achter je op zou duiken. Meestal als je op zon locatie bent ebt dat gevoel wel weg, maar hier was het continu aanwezig. De harde wind en het grijze weer creëerde wat dat betreft de ideale setting. Erg speciaal!

Getagged in:
  21 Hits
  0 reacties
Eelco Wisse

The Walking Death Cosplay Shoot

Hoe ik er precies achter kwam dat er een Walking Dead Cosplay Shoot gehouden werd weet ik niet meer. In ieder geval via facebook, dus vermoed via de fotografie groep zeeland. De Cosplay fotoshoot is gehouden op zondag 12 juli 2015. Het was de tweede keer dat dit georganiseerd werd en als ik de verhalen moet geloven, was de opkomst dit keer wat groter als de vorige keer. Er waren 14 karakters uit de serie aanwezig en ik geloof 12 zombies. Ik kan er een beetje naast zitten qua aantallen, maar zal niet veel schelen. Naast deze groep zombies en zombie killers waren er een aantal fotografen en zelfs een filmploeg.


Getagged in:
  19 Hits
  0 reacties
Super User

Bezoekje aan een verlaten aardappelmeelfabriek

Afgelopen zomer, om precies te zijn 22 augustus 2014, heb ik een bezoekje gepleegd aan een verlaten Aardappelmeel fabriek in Noord-Nederland. Ik was er alleen nog niet aan toegekomen om de foto's uit te zoeken. Ik werd weer herinnerd aan het feit dat ik hier geweest was, door mijn bezoekje vorige week aan een verlaten ziekenhuis in Zuid-België.

Getagged in:
  13 Hits
  0 reacties
Eelco Wisse

Fotoshoot Christina Engels

Christina Engels

Afgelopen zondag 19 oktober 2014 had ik mijn eerste model fotografie ervaring. Op de facebook groep Fotografie club Zeeland, waar ik ook lid van ben, had Christina Engels een dag eerder gepost dat ze zin had in een casual fotoshoot en of er fotografen waren die zin en tijd hadden. Tijd had ik, zin ook, ervaring niet. Dat er in soortgelijke bewoording onder gepost en binnen een paar uur was de fotoshoot geregeld. Vooral het feit dat er juist geen thema was, maar dat het motto was 'we gaan ergens heen en we zien wel' sprak me wel aan. Ik heb genoeg ideeën voor fotoshoots, maar voor een eerste keer een model fotograferen leek het me verstandig niet teveel te willen proberen. Gewoon gaan en we zien wel. Modelfotografie is een gebied dat ik graag eens wilde proberen en dit leek me dus een ideale kans en setting ervoor.

  20 Hits
  0 reacties
Eelco Wisse

Driekleur Challenger Zeeland 2014

De Driekleur Challenger Zeeland werd al voor de 25ste keer gehouden. Althans, ze zeggen zelf: "In 2014 zal de Challenger zijn eerste vijfjarige lustrum vieren". Nu is een lustrum volgens mij 5 jaar. Het vijfjarige lustrum zou dan dus inhouden de 25ste keer, maar als ze bedoelen dat het juist de 5de keer is dat dit tournooi gehouden wordt, dan interpreteer ik het anders als bedoeld word ;-)

Getagged in:
  14 Hits
  0 reacties