Blog

Diesel Weekend 2018

kameelenzo-0_20180930-214133_1
Dit weekend (29/30 September 2018) werd weer het Diesel Weekend georganiseerd door de SGB (Stichting Stoomtrein Goes-Borsele). Diverse mooie diesel locs reden deze 2 dagen weer door het prachtige landschap van Zuid-Beveland. Aangezien dit tegenwoordig spreekwoordelijk in onze achtertuin is, moest ik wel even langst het spoor gaan staan. Zeker omdat ik wist dat de Kameel ook op het traject Goes-Borsele reed! Die wilde ik uiteraard zien!

Het viel nog niet mee om de Kameel op de foto te zetten. Ik liep een beetje achter de feiten aan. Zo ging ik eerst naar het punt vlak bij Hoedekenskerke, omdat ik wist dat je daar mooie foto's kon maken. Daar stond nog een andere fotograaf die me wist te vertellen dat de Kameel net voorbij was. Balen natuurlijk! Maar zo makkelijk laat ik me niet kennen! Snel weer in de auto en naar 's-Gravenpolder gereden. Echter kwam de Kameel maar niet langs daar. Wel de NS 2454 en de NS 2225 gezien daar, maar de Kameel? Die was nergens te bekennen. 

Vervolgens teruggereden naar het stationnetje daar vlakbij. Na wat rondgevraagd te hebben bleek dat de Kameel niet tot aan Goes reed zoals gepland, maar dat hij al eerder stopte en weer omdraaide.Hij was net weer vertrokken naar Baarland! Snel weer in de auto en weer terug naar de eerste plek, vlak voor Hoedekenskerke. Daar had ik gelukkig meer geluk! Toch de Kameel nog vast kunnen leggen. Daarnaast was de bijvangst bij 's-Gravenpolder ook niet verkeerd, al zeg ik het zelf!


De NS 20, oftewel, de Kameel. Het directie rijtuig van de Nederlandse Spoorwegen dat gebouwd is in 1954 in de fabriek van Allan te Rotterdam.

De Diesel loc 2454 is een locomotief gebouwd door Alsthom in 1955. Met zijn 850PK wist hij een maximum snelheid van rond de 80 km/u te halen.​ Hij weegt maar liefst 60Ton!

De Diesel loc 2225 is ergens tussen 1955 en 1958 gebouwd in Nederland en diende om de laatste stoomlocomotieven van de Nederlandse Spoorwegen te vervangen.

Heavy Metal
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zondag 27 november 2022