Blog

Fotoshoot Christina Engels

ChristinaEngels-31 Christina Engels

Afgelopen zondag 19 oktober 2014 had ik mijn eerste model fotografie ervaring. Op de facebook groep Fotografie club Zeeland, waar ik ook lid van ben, had Christina Engels een dag eerder gepost dat ze zin had in een casual fotoshoot en of er fotografen waren die zin en tijd hadden. Tijd had ik, zin ook, ervaring niet. Dat er in soortgelijke bewoording onder gepost en binnen een paar uur was de fotoshoot geregeld. Vooral het feit dat er juist geen thema was, maar dat het motto was 'we gaan ergens heen en we zien wel' sprak me wel aan. Ik heb genoeg idee├źn voor fotoshoots, maar voor een eerste keer een model fotograferen leek het me verstandig niet teveel te willen proberen. Gewoon gaan en we zien wel. Modelfotografie is een gebied dat ik graag eens wilde proberen en dit leek me dus een ideale kans en setting ervoor.

De locatie werd na overleg het Veerse Bos. Ik kom daar vaker (voornamelijk met wandelingen met veel honden) en er zijn daar leuke plekken te vinden waar je gave foto's kunt maken. Nu is het zo, dat als ik naar het Veerse Bos ga, ik er bijna niet onderuit kom dat het gezin ook mee gaat. Zodoende dus dat uiteindelijk Ryan (onze oudste zoon van 5 jaar) en Donna (onze berner van dik 7 jaar) ook mee gingen. De rest wilde wel maar was wegens ziekte verhindert.

In het Veerse Bos hebben we voornamelijk 2 locaties uitgezocht. De touwenbrug en de grote stoel.

Terwijl wij foto's aan het maken waren vond Donna het nog even nodig om te kijken of hij over water kon lopen (wat niet lukte) en wilde Ryan steeds heen en weer over de brug al springend wat erg vervelend is voor stabiele foto's, maar ondanks dat toch leuke foto's gemaakt. Al zeg ik het zelf. Donna en Ryan erbij was dus niet altijd even handig qua fotografie, omdat je dan toch altijd met een schuin oog ook op hun let, maar het maakte de middag wel relaxed door de onvoorspelbare dingen die er gebeurde ;-).

Tot slot nog even naar een tunnel onder de weg door bij Vrouwenpolder geweest. Zodoende kon ik ook nog even experimenteren mijn mijn speedlight flitser.


Al om al een geslaagde middag mijn inziens. Ben dan wel (nog) geen pro fotograaf maar ben dik tevreden met het resultaat. Zeker voor een eerste keer modelfotografie, mag ik niet klagen over de resultaten. Wel was het enorm handig dat Christina al ervaring had met foto shoots. Op die manier kon ik mij voornamelijk richten op de camera en flink wat dingen uitproberen met de camera. Christina wist zelf al prima hoe en wat qua poses, dus daar had ik weinig omkijken naar.

Ik zou echter mezelf niet zijn, als ik niet wat verbeter puntjes voor mezelf zou hebben. Zeker na het zien van de foto's op de pc vielen me een paar dingen op waar ik de volgende keer aan wil gaan werken. Ook was deze middag mijn eerste echte ervaring met mijn 50mm f/1.8 lens. Ook hier heb ik qua techniek wat verbeterpuntjes voor mezelf genoteerd. Een volgende keer gaat er mijn inziens zeker weten komen, want vond het super om te doen! De foto's kunnen alleen maar mooier worden!

Samengevat: Ik wil Christina Engel super bedanken voor deze middag! Er zitten gave foto's tussen mijn inziens! Ik vond het leerzaam en weet nu wel zeker, dat ik meer met model fotografie wil gaan doen! Snel een nieuwe shoot regelen. Kortom, wil je wel eens model staan en lees je dit? Stuur me gerust een mailtje.


Ik heb van deze dag uiteraard een fotoalbum gemaakt waar je de foto's van deze middag kunt zien.

Bezoekje aan een verlaten aardappelmeelfabriek
Driekleur Challenger Zeeland 2014

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
vrijdag 12 augustus 2022